Ontsluiting Yerseke-Kruiningen – laatste Nieuws 03-03-2018

Filled Under: Home, Nieuws

Views: 1252

LAATSTE NIEUWS 03-03-2018

Er komt een werkgroep waarin de Provincie, Rijkswaterstaat, het Waterschap, de Gemeente en Prorail zitten.
Die werkgroep moet twee alternatieven onderzoeken, met de financiële dekking.

En er komt een Klankbordgroep waarin ook de Ondernemersvereniging zit, de Dorpsraden van Kruiningen en Yerseke en nog wat anderen.

De Dorpsraden Kruiningen en Yerseke zijn, net zoals natuurlijk de OVR, vierkant voor het tracé door de polder, eindigend bij de rotonde bij de Aldi.

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
KRIJGT U HET LAATSTE NIEUWS PER MAIL THUIS BEZORGD
Blijft u lekker snel op de hoogte

Finale conclusie van de OVR Reimerswaal:
Ja, we moeten verder denken dan vandaag, dat is lastig, maar …

• DE ONDERNEMERSVERENIGING REIMERSWAAL HEEFT EEN TOTAAL ANDER PLAN!!

Niks geen  – Eerste Fase – Zanddijk/Molendijk – oplossing.
    En daarna  dan ???
    NU gaan werken aan een totaal nieuwe weg van Yerseke naar de A58.
    met een hele nieuwe volledige aansluiting op die A58.
    OOK  naar Kruiningen c.a. NU daar aan gaan werken.

En is dat haalbaar?  En wat betekent dat dan voor Kruiningen?

Wilt u het rapport van de OVR lezen?    KLIK DAN HIER

De voordelen voor Kruiningen:
  • De eerste afrit op de A58 vanuit Goes na de tunnel gaat dicht. Geen wachttijden en files meer voor het verkeer richting Kruiningen, Yerseke, Krabbendjjke, Waarde en Oostdijk. Ook de toerit naar Goes daar gaat dicht.
    Alles gaat naar de nieuwe afrit/oprit op de A58. Yerseke naar het noorden. Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Oostdijk  naar de rotonde bij de Aldi.
    Vandaar Krabbendijke, Waarde en Oostdijk naar huis. Kruiningen rechtdoor naar de Veerhaven/Slagveldstraat en naar rechts voor de Burg. Elenbaasstraat en een eindje verder de Stationsweg.
  • Al het vrachtverkeer van de Nishoek gaat rechtstreeks naar de nieuwe weg en de nieuwe aansluiting op de A58. Geen verkeer meer bij de Zanddijk, met die onhandige “linksaf” voor vooral vrachtwagens van Lamb Weston/Wskerke bij de spoorwegovergang  en toch vooral ook geen verkeer meer, van die andere “Nishoekuitweg”, over het viaduct voor de voordeur van Kruiningen!!
  • De oude rijksweg bij Kruiningen wordt een rustige weg, met slechts een fractie van het huidige verkeer. Lekker rustig voor de bewoners van de Uitkijk en iedereen die langs deze weg woont!!
  • De aansluitingen van de A58 vanuit/naar de richting Bergen op Zoom bij de Zanddijk blijven bestaan voor het Vervoer Gevaarlijke Stoffen, anders komt dat langs Kruiningen, en voor de Uitwijkroute als de Vlaketunnel afgesloten is.
  • De Nadelen voor Kruiningen
    Geen. Of misschien een beetje, de wat “vreemde” op-/afrit Luchtenburg gaat ook dicht.
  • Is dat haalbaar?
    Ga overleggen met Provincie-Gemeente-Pro Rail-Rijkswaterstaat.
    En misschien heeft Brussel ook wel een potje; Plattelandsontwikkeling of zo.